esmaspäev, 24. august 2009

Fungi, Basidiomycota.


Oh, seda võrratut seenemaailma. Seened, seened, seened.. Täiesti luuluvabad; kes ekslikult arvas, et ma taas midagi 'kahtlast' propageerin. Milline vääritimõistmine. Ei, puhas Eestimaa pinnas on lookas kõiksugustest metsaandidest; jah, eriti seentest. Isa käis seda uskumatut lugu jälle kaemas, veendumaks, kas neid endiselt jagub - neid endiselt jagub.
Häid seeni ja vaba aega ei saa ometigi raisku lasta. Hommik-lõuna möödus jälle Köögis. Seekord marineerisin võiseeni. Päeva naelaks aga sai seenepitsa. Sealjuures tuleks eriti arvestada fakti, et mitte ükski koostisosa ei olnud poolfabrikaat. Seda lihtsal põhjusel, et poeriiulitelt olid ootamatult kaduma läinud kõik pitsapõhjad, ning.. ketšupiga pitsat ei tehta. Tomatipasta sai meisterdatud koduaia punastest viljadest, hulka sama kodune paprika. Ok, oreganot ise ei kasvatanud, süüdi. Ühesõnaga sain sõrmed taignaseks tehtud ning, nagu õigele pitsameistrile kohane, pitsapõhja korralikult laua peal jahu sees rullitud. Luks värk. Lisaks tegin pitsale kaks erinevat katet: ühe poole täitsin varem toorete praetud kuuseriisikate-hakklihaseguga, teise poole varem kupatatud võiseente-hakklihaseguga. Sibulat ka, eks. Tunnistan, 2/3 sööjaist arvas, et kuuseriisikapool võitis. Tagasihoidlik 1/3 (minu näol) eelistas võiseeneotsa. Maitse üle ei vaielda ju. Ja kokkuvõttes ei vaidlustanudki keegi minu seenepitsa head maitset ( :
***
Kui nüüd Köögist välja tulla, siis .. Pidu sai läbi. Selle suve suurfestival ei üllatanud millegi rabavaga. Minu varasemad kahtlused said kinnitust. Niisamuti mõned kõrva sosistatud jutud, mille tõepära oma kuningast silmaga nägin. Mis seal siis ikka.. Sellel festivalil lausa on mingi maik juures. another fairytale gone bad.. Või samas, nii ei saa öelda. Mitte ainult, et tõsist fairytale'i polnud, vaid et midagi pole halvaks ka läinud. Lihtsalt seni poolesvinnas olnud asjad leiavad konkreetse lahenduse. Seekord, nagu nägin, siis sedasi. Good for you. Good for.. ohjah.

Head uudised tulevad ikka rahvasuust, mis tähendab, et ma peaksin nüüd lähiajal rikkaks saama. Nii pidavat ju minema nendega, keda ära ei tunta. Jehhu. Olgu, mitte väga rikkaks, sest neiu J. tundis mu siiski ära.
Kala laadalt ei ostnud.
Ostsime sinki.

***
Kes veel lugeda viitsib, see näeb ära ka järgneva informatsiooni. Eile käisime maal õunu korjamas. Jätsin tänavapostid alles. Ajee!
Ülejäänud pärastlõuna pakkisin täna oma kompse. Homme hommikul saavad need transporditud minu uude pessa.
Ja tehke siis oma parimad entusiasmi-rõõmunäod pähe, eks ole. Sest D. läheb ülikooli, mitte sõtta.
Eneseteostus, maailmaavastamine, 'suur elu' ja parimad aastad.. Nad kõik on ees. Remember that. (Teeme laineid. Veidike kaasaelamist ei jookse mul mööda hinge alla, right)
''Üheksateistaastaselt ei piirdu inimene sellega, et ta lihtsalt midagi ette võtab. Tema tegevusel peab ka mingi õigustus olema.''
(J. Fowles ''Maag'')

2 kommentaari:

Janne. ütles ...

Kui neiu J. all mõeldakse mind, siis tahan vabandada, et sa nüüd siiski murdrikkaks ei saa..

Dee ütles ...

Sind, ikka Sind. ; ) Aga Sulle anname andeks.